Переглянути всі підручники
<< < 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 > >>

 

Традиційні і сучасні системи харчування

Системи харчування як базовий елемент оздоровчих систем також поділяють на традиційні (національні кухні) і сучасні.

Національні кухні враховують особливості місцевих умов і провідну діяльність населення. Тому національні кухні землеробів і скотарів, північних і південних народів, жителів островів і континентальних територій мають суттєві відмінності.

1. У таблиці 3 наведено основні характеристики деяких національних кухонь. Які ще національні кухні ви знаєте?

2. У парах чи групах розкажіть про ваші улюблені страви. Чи належать вони до однієї з національних кухонь? Якщо так, то до якої?

Таблиця З

Влаштуйте свято національної кухні. Розпитайте маму чи бабусю і запишіть цікаві рецепти вашої національної кухні. Розкажіть про них у класі або разом з батьками приготуйте одну з національних страв і пригостіть нею друзів.

 

Переглянути всі підручники
<< < 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 > >>
Хостинг от uCoz