Традиційні і сучасні системи харчування Системи харчування як базовий елемент оздоровчих систем також поділяють на традиційні (національні кухні) і сучасні. Національні кухні враховують особливості місцевих умов і провідну діяльність населення. Тому національні кухні землеробів і скотарів, північних і південних народів, жителів островів і континентальних територій мають суттєві відмінності. 1. У таблиці 3 наведено основні характеристики деяких національних кухонь. Які ще національні кухні ви знаєте? 2. У парах чи групах розкажіть про ваші улюблені страви. Чи належать вони до однієї з національних кухонь? Якщо так, то до якої? Таблиця З Влаштуйте свято національної кухні. Розпитайте маму чи бабусю і запишіть цікаві рецепти вашої національної кухні. Розкажіть про них у класі або разом з батьками приготуйте одну з національних страв і пригостіть нею друзів.
|