Переглянути всі підручники
<< < 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 > >>

 

§ 5. БЕЗПЕКА ХАРЧУВАННЯ

У цьому параграфі ти:

проаналізуєш, що впливає на твій вибір харчових продуктів;

дізнаєшся про наслідки незбалансованого харчування; ознайомишся з основними причинами харчових отруєнь; потренуєшся надавати невідкладну допомогу при харчових отруєннях.

Фізичне здоров'я, яке є основою інтелектуального розвитку та емоційного благополуччя, неможливе без повноцінного харчування. Населення більшості країн світу не потерпає від голоду. Однак люди нерідко відчувають дефіцит поживних речовин через незбалансоване харчування. Маючи величезний вибір продуктів, вони не завжди віддають перевагу найкориснішим із них.

Дехто обирає те, що гарно упаковано чи гучно розрекламовано. Інші орієнтуються на смак продуктів, нехтуючи тим, що до багатьох із них виробники додають підсилювачі смаку й ароматизатори.

Декому шкода витрачатися на натуральні продукти, які іноді коштують дорожче, ніж перероблені. Та слід пам'ятати, що за натуральні продукти люди платять один раз, а за перероблені доведеться платити знову і знову -лікарям, стоматологам, виробникам ліків.

1. Напишіть на картках чинники, що впливають на ваш вибір продуктів (мал. 12).

2. Розкладіть картки у формі трикутника. Зверху покладіть картку з чинником, який, на вашу думку, є найважливішим, під неї — картки з двома менш важливими, а під ними — з трьома найменш важливими чинниками.

3. Визначте, який чинник є найважливішим для більшості з вас. Як ви вважаєте, чому?

 

Переглянути всі підручники
<< < 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 > >>
Хостинг от uCoz